Begeleiden van organisaties/teams

Zolang de mens centraal staat, zullen organisaties zich organisch ontwikkelen. Het kloppend hart van organisaties wordt immers levend gehouden door alle individuele mensen die er werken! En zolang iedereen zich kan ontwikkelen, kan ook de organisatie zich ontwikkelen. Je voelt het als de energie ergens vrij stroomt en je merkt het in de resultaten. Wanneer de energie niet (meer) vrij kan stromen, ontstaan er vaak blokkades. Deze blokkades uiten zich in verschillende symptomen. Zie rechtsonder een aantal voorbeelden.

‘Een organisatie kan alleen veranderen als iedereen
die er werkt, wil mee veranderen’

Aanpak op maat

Organisatiewerk blijft mensenwerk. Een organisatie kan dus alleen veranderen als iedereen die er werkt, wil mee veranderen. Daarom richt SOY mens en ontwikkelen zich op de mensen binnen de organisatie om zo een gezonde balans te herstellen. En dat altijd met een aanpak op maat. Mogelijke interventies zijn de ontwikkeling van maatwerktrainingen en organisatie opstellingen. Coaching en/of supervisie zijn vaak waardevolle aanvullingen om tot een daadwerkelijke transformatie van ongewenste organisatieaspecten te komen.

Individuele bewustwording

Maatwerktrainingen kenmerken zich door een integrale benadering, waarbij groei en ontwikkeling van het individu worden gekoppeld aan de groei en ontwikkeling van de organisatie. De bewustwording van de individuele medewerker over wie hij is, wat hem drijft, wat hij belangrijk vindt, waar hij van overtuigd is, wat zijn kwaliteiten zijn en hoe hij handelt binnen de context van zijn werkomgeving, kan zorgen voor daadwerkelijke veranderingen. Aan iedere verandering gaat deze fase van bewustwording vooraf.

Een aantal symptomen van blokkades kunnen zijn:

  • Gebrekkige motivatie van medewerkers
  • Tegenvallende bedrijfsresultaten
  • Moeizame samenwerking tussen medewerkers of afdelingen
  • Hoog ziekteverzuim en/of personeelsverloop
  • Veel klachten binnen klantrelaties
  • Onvolledige betrokkenheid van medewerkers

Herken je een aantal symptomen? En is jouw organisatie eraan toe aan om het eigen organisme te onderhouden en ernaar te luisteren? SOY kan hierbij een ondersteunende, faciliterende en confronterende partner zijn. Neem gerust contact op voor meer informatie.