Overig

Vanuit mijn achtergrond HBO Facility Management, heb ik veel werkervaring opgedaan binnen de schoonmaak en hospitality branche. In 1995 ben ik gestart met het geven van vakinhoudelijke opleidingen bij de SVS (Opleidingsinstituut voor de schoonmaakbranche). Vanwege mijn vervolgopleidingen op het gebied van trainen en opleiden, heeft zich dit ontwikkeld tot het geven van trainingen omtrent leidinggeven en communicatie in de schoonmaakbranche. Naast het geven van deze trainingen, examineer ik ook voor de RAS en SVS. Al met al een stevige en jarenlange connectie met het werk in dit werkveld.

Wat mij vooral raakt in deze branche is de directheid en no-nonsense mentaliteit. Met mijn passie voor het ontwikkelen van mensen, ook op een spirituele manier, kan ik juist in deze werkomgeving zo goed uit de voeten. De puurheid van de mensen die ik ontmoet, raakt mij iedere keer weer diep. Ik word keer op keer uitgedaagd om in het contact zelf helder en puur te zijn. Dit heeft al vele verassende ontmoetingen en groeiprocessen opgeleverd. Kortom, ik heb mijn hart verloren en verbonden aan de mensen in deze branche. Door alle lagen en verpakkingen heen, door alle cultuurverschillen en taalbarrières heen, door alle vooroordelen en sociale ongelijkheid heen, gaat het steeds weer om het contact van mens tot mens. Ook in een branche waar mensen keihard moeten werken en ploeteren, blijft dat altijd rechtovereind.

Deze ervaring neem ik mee in welke andere no-nonsense branche dan ook. Naast bovengenoemde diensten ben ik natuurlijk ook voor maatwerktrainingen in de schoonmaak dan wel hospitality branche beschikbaar.

‘De puurheid van de mensen die ik ontmoet,
raakt mij iedere keer weer diep’