Opstellingen

 

Ons verlangen is een mooie richtingaanwijzer naar onze ziel. Wel vraagt het moed om dit verlangen te leven. Vaak beperken we onszelf door onze angsten, oude patronen en blokkades. Deze beperkende overtuigingen en vastgeroeste patronen komen vaak voort uit onze opvoeding, maar ook de manier waarop onze voorouders vorm gaven aan hun leven, kan hier een rol in spelen. Gevolg is dat onze energie niet stroomt. Door degenen die ons zijn voorgegaan te eren en tegelijkertijd ontrouw durven zijn aan vaste patronen, maakt dat die energie wél weer vrij kan stromen en dat jij de weg van je hart kunt volgen.

 

‘Krijg zicht op de essentie en volg de richting
van je hartsverlangen’

 

Hoe werkt een opstelling?

Opstellingenwerk is een manier om beweging te krijgen in die geblokkeerde energie. Je krijgt snel inzicht en kan gericht naar de kern gaan. De kracht van opstellingen zit vooral in de manifestatie van het gevoel en in de ervaring. Over je probleem praten, nadenken en urenlang analyseren en reflecteren levert meestal weinig nieuws op. Dit valt namelijk binnen de structuur van je eigen controle. Het doen van een opstelling daarentegen levert vaak een nieuw ‘beeld’ op, gebaseerd op een innerlijk weten. Daarmee zijn opstellingen een heel krachtige manier om weer in beweging te kunnen komen en om de weg vrij te maken voor ons werkelijke hartsverlangen.

 

Ervaar het zelf

Zelf ervaren is de allerbeste manier om de kracht van een opstelling te doorgronden. Simpelweg omdat het onmogelijk is om goed in woorden te vatten hoe een opstelling precies werkt. Enerzijds is deze manier van werken heel concreet – er is een begeleider, iemand met een vraag of verlangen en er zijn representanten die als plaatsvervanger dienen van een familielid (of van een abstracter element) die een eigen plek innemen – en tegelijkertijd heeft de manier waarop alles zich ontvouwt iedere keer weer iets magisch.

Praktische informatie

Sinds januari 2017 vinden de (familie)opstellingen plaats via True Nature Now.
Voor meer informatie: www.truenaturenow.nl